Positieve verhalen

Een kleine 20 jaar geleden kwam er op een overlegplatform van Vlaamse, nu zouden we zeggen witte, antiracistische organisaties een jonge vrouw binnengewandeld die het toen prille en piepkleine Minderhedenforum vertegenwoordigde. Dat antiracistisch platform zocht toen vooral naar een vormingsmethodiek om de Vlaamse publieke opinie te overtuigen niet racistisch te reageren. In het achterhoofd zat de strijd tegen extreem rechts.

Naima Charkaoui, want over haar gaat het, maakte al snel de pertinente opmerking dat dit effectief een taak kon zijn voor de Vlaamse organisaties maar dat het...>>>

Football for Peace bracht jongeren met verschillende religieuze overtuigingen samen om een voetbaltornooi in Molenbeek te spelen. Zo wil het organiserend comité, Together in Peace , aantonen dat vredevolle samenwerking tussen verschillende religies belangrijk is voor onze samenleving. Lees verder: http://www.stampmedia.be/2016/04/jongeren-voetballen-voor-vrede-in-molen...>>>

Meer dan 400 studenten van de lerarenopleiding aan de UCLL verleggen dit schooljaar hun grenzen. Voor het project Move across borders trekken ze naar asielcentra in Lanaken, Heusden, Sint-Truiden, Overpelt en Helchteren. MO* ging op bezoek in de letterklas in Helchteren.

Lees verder: http://www.mo.be/reportage/studenten-verleggen-hun-grenzen-asielcentrum-...>>>

De prestigieuze rechtenfaculteit van de Amerikaanse universiteit Harvard doet zijn officiële wapen in de ban. Daartoe heeft een commissie van de topuniversiteit gekozen. Het symbool zou ongepast zijn omdat het is ontleend aan het familiewapen van een 18e-eeuwse slavenhouder, die ooit de eerste leerstoel van de rechtenfaculteit financierde.

Lees verder: http://www.demorgen.be/buitenland/harvard-schrapt-embleem-faculteit-vanw...>>>

Met “945 in beeld” willen we aan mensen op de vlucht de kans geven hun persoonlijke verhaal te vertellen. Aan de hand van interviews vragen we naar het verhaal van hun vlucht maar ook naar hun dromen, hun mooiste herinneringen, hun hobby’s. Zo ontdekken we waarschijnlijk al snel, dat die vreemde niet zo vreemd is en groeit er meer mogelijks meer begrip en verbondenheid.

>>>

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160111_02062258>>>

http://weekend.knack.be/lifestyle/radar/3-vluchtelingen-lopen-mee-tijden...>>>

Nabil Mallat & Chafic Amraoui (Hakuna Casting) waren reeds actief voor Hand in Hand: http://hakunacasting.com/en/work/hand-in-hand

Vertigoweb.be schrijft:

Matthias Schoenaerts blaast kleur en nieuw leven in televisieland als co-eigenaar van het nieuwe castingbureau Hakuna, dat staat voor diversiteit.

Schoenaerts stapt samen met Ken Lambrechts in het project. Ze willen van Hakuna een uniek castingbureau maken met diverse mensen die je nergens anders kan vinden.

Het verhaal van het bureau begon bij een samenwerking van Nabil Mallat, Chafic Amroui, Adil El...>>>

Actieplan Racismebestrijding

Als lokaal bestuur geeft de stad Gent via het actieplan Racismebestrijding - met een totaal van 58 maatregelen op vlak van werken, wonen, onderwijs en vrijetijdsbeleving - een duidelijk signaal dat discriminatie en racisme niet getolereerd worden.

Het actieplan omvat niet alleen acties met focus op racismebestrijding maar evengoed acties gericht op andere discriminatiegronden.

Dit plan kadert in het Gentse lidmaatschap van de European Coalition of Cities Against Racism (ECCAR) waarbij Gent één van de Europese steden is. Als lid van...>>>