Kick-off Limburg Campagne Dekoloniseer 21 oktober 2017

Campagne "Dekoloniseer de lokale samenleving" Hand in Hand tegen racisme vzw

 

Regionale Kick-off te Hasselt op zaterdagvoormiddag 21 oktober 2017 met gastspreker Durotimi Olawaiye (CMCLD)

Graag nodigt Hand in Hand u uit voor de vierde Regionale Kick-Off van onze nieuwe campagne tegen racisme, “Dekoloniseer de lokale samenleving”, deze keer in Hasselt maar bedoeld voor de hele provincie Limburg.

Begin 2017 startte Hand in Hand met de campagne "Dekoloniseer de lokale samenleving". Vorige eeuw werden door de dekolonisatie de ex-kolonies zelfstandige en onafhankelijke staten met volle rechten op het internationale forum. 
Vandaag moeten we ervoor zorgen dat iedereen als volwaardige burger erkend wordt. Met ieder zijn/haar inbreng, van welke afkomst dan ook.
Voel je je hierdoor aangesproken?  Wil je ten gronde iets doen aan racisme en de discriminatie van mensen met een migratie-achtergrond in deze samenleving? Dan is deze (vierde) Regionale Kick-Off in Hasselt een must als je mee wil werken aan de campagne!
Je komt er andere vrijwilligers tegen die de handen uit de mouwen willen steken.

Onze gastspreker, Durotimi Olawaiye (medewerker Le Collectif « Mémoire Coloniale et Lutte contre les Discriminations », afgekort CMCLD) geeft zijn visie op wat "dekolonisering van de geest" concreet betekent. Ludo Segers, voorzitter Hand in Hand, vult aan met een toelichting over de campagnedoelstellingen om het structurele racisme zichtbaar te maken op een aantal actieterreinen in onze steden en gemeenten.

Daarna bekijken we samen wat we concreet kunnen doen in de provincie Limburg om blinde vlekken in bibliotheken, scholen, tradities en publieke ruimten aan te pakken. Iedereen die interesse heeft, is welkom.
Je leert er waarom campagne voeren hierover belangrijk is en hoe je hieraan als vrijwilliger kan meewerken. Na heeft  de term "dekoloniseren" geen geheimen meer voor jou en sta je trappelen om in Leuven en/of elders actie te voeren. Voorkennis is absoluut niet vereist. Alleen een dosis empathie en actiebereidheid.

Voor deze Kick-off werken we samen met 11 11 11-Limburg in het kader van de campagne Allemaal mensen, onderweg naar beter.

PRAKTISCH

Na een succesvolle start in Gent, Mechelen en Leuven, zal deze Limburgse Kick-Off plaatsvinden op zaterdagvoormiddag 21 oktober van 10u tot 13u, in de zalen van ACOD-Limburg, Koningin Astridlaan 45, 3500 Hasselt  (dicht bij het station). Deuren open vanaf 9u30.

Programma

9u30 Deuren open

10u Welkom en algemene toelichting

10u20 Durotimi Olawaiye over de noodzaak om te dekoloniseren

10u50 Toelichting Ludo Segers bij de concrete campagnemethodiek en deelterreinen

11u15 Pauze

11u30 Werkgroepen over acties op de vier terreinen (bibliotheken, scholen, publieke ruimte, tradities).

13u Einde en broodje (gratis voor wie vooraf inschrijft)

Inschrijven

Inschrijven (gratis maar verplicht) via https://www.dekoloniseer.be/nl/inschrijven-kick-21-oktober-hasselt

Alle info en volledig programma: https://www.dekoloniseer.be/

Deel ook het FB-evenement op https://www.facebook.com/events/125564191433362/

 

 

Actua

Baanbre(e)k(st)ers voor dekolonisering