Dekolonisering 2.0 - Consultatievoormiddag 16 oktober UA Stadscampus

De nieuwe dekoloniseercampagne van Hand in Hand tegen racisme vzw komt eraan. Na onze campagne " baanbrekers" kan je nu zelf een baanbre(e)k(st)er worden door de handen uit de mouwen te steken in je eigen stad of gemeente. Wat kan je als vrijwilliger of organisatie doen om écht te dekoloniseren en om structureel racisme te bestrijden? We willen niet stoppen bij symbolen maar de machtsverhoudingen ten gronde aanpakken.

Maar, wees gerust, we gaan je niet vragen actie te voeren voor iets waarover je niet zelf hebt beslist. Daarom organiseren we op 16 oktober een consultatievoormiddag voor alle sympathisanten die mee willen nadenken over concrete acties. Lokale en regionale acties die ook landelijk zoden aan de dijk brengen, die ons echte stappen verder brengen op weg naar dekolonisering en een maatschappij zonder structureel racisme.

Na anderhalf jaar webinars doen we dit deze keer bij voorkeur "live", met de nodige coronamaatregelen weliswaar zodat iedereen zich veilig voelt. Elkaar echt ontmoeten in interactieve werkgroepen zal onze creativiteit voeden en de verbondenheid creëren die we nodig hebben om samen aan dit nieuwe verhaal te beginnen.

PROGRAMMA
9u30 Onthaal met koffie/thee

10u (stipt!): Plenum - Inleiding door Lieven Miguel Kandolo en Jihad Van Puymbroeck, covoorzitters Hand in Hand tegen racisme vzw. 
Wat is dekoloniseren en wat is het doel van onze nieuwe campagne? Wat verwachten we van de aanwezigen en hoe gaan we daarmee verder?

10u35 - 11u30: werkgroep 1
11u30 - 11u40: pauze
11u40 - 12u40: werkgroep 2
12u45 - 12u55:  slotwoord (plenum)
13u: broodjeslunch (voor wie wil)

PRAKTISCH

The place to be:  Stadscampus van de Universiteit Antwerpen, ingang Grote Kauwenberg 2, 2000 Antwerpen, op zaterdagvoormiddag 16 oktober, van 9u30 tot 13u. Gevogld door lunch met broodje, indien gewenst (vermelden in formulier).
Vooraf inschrijven verplicht via het formulier hieronder, ook omwille van de coronamaatregelen van de Universiteit Antwerpen. Extra info voor de deelnemers volgt uiterlijk vrijdagvoormiddag 15 oktober (inschrijven tot donderdagavond 14 oktober).
Neem zeker een mondmasker mee, verplicht waar er geen social distancing mogelijk is. Tijdens het plenum en de werkgroepen zitten we op voldoende afstand van elkaar.

Voor wie de verplaatsing ondoenbaar is maar toch wil volgen, voorzien we een digitale oplossing (het plenum volgen en een online werkgroep). Vermeld dit bij de opmerkingen in het formulier.