E-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

 
 

oktober 2017

Regionale Kick-off Hasselt

 
 

Regionale Kick-off te Hasselt op zaterdagvoormiddag 21 oktober 2017 met gastspreker Durotimi Olawaiye (CMCLD)

 

Beste sympathisant uit de provincie Limburg,

 

Stel je je vragen over vreemde begrippen als "white privilege", "white innocence" en "white supremacy"? Vind je "dekoloniseren" een moeilijke term en zie  je het verband niet met het racisme in Vlaanderen? Ben je niet zeker wat er bedoeld wordt met structureel racisme? Maar vraag je je wel af wat je concreet kan doen om racisme aan te pakken in je gemeente? 

 

Kom dan zeker nu zaterdag naar de regionale Kick-off van onze campagne in Limburg, in samenwerking met 11 11 11-Limburg en thematisch aansluitend bij de campagne Allemaal Mensen, onderweg naar beter. Onze gastspreker Durotimi Olawaiye geeft er een boeiende inleiding in wat racisme echt betekent voor minderheidsgroepen en wat we  eraan kunnen doen. 

 

Er is alle ruimte voor vragen en discussie. Na de pauze overleggen we in werkgroepen wat er concreet mogelijk is in je eigen gemeente op domeinen zoals de publieke ruimte,  lokale scholen, tradities en bibliotheken.

U kan uiteraard ook gewoon komen luisteren naar de inleidende sprekers.

 

Aarzel niet om in te schrijven. 

Voorkennis is niet nodig. Uw engagement bepaalt u zelf.

 

We hopen u zaterdag te mogen ontmoeten!

 

Met hartelijke groeten,

 

Stella Nyanchama Okemwa, Ludo Segers en Marius Dekeyser

namens Hand in Hand tegen racisme vzw

 

 

PROGRAMMA EN PRAKTISCHE INFO

 

De Kick-Off vindt plaats op zaterdagvoormiddag 21 oktober van 10u tot 13u, in de zalen van ACOD-Limburg, Koningin Astridlaan 45, 3500 Hasselt  (dicht bij het station). Deuren open vanaf 9u30.  Na 13 u voorzien we (gratis) broodjes.

 

Onze gastspreker, Durotimi Olawaiye (medewerker Le Collectif « Mémoire Coloniale et Lutte contre les Discriminations », afgekort CMCLD) geeft zijn visie op wat "dekolonisering van de geest" concreet betekent en wat zijn definitie is van structureel racisme. Ludo Segers, voorzitter Hand in Hand, vult aan met een toelichting over de campagnedoelstellingen om het racisme aan te pakken in onze steden en gemeenten.

Daarna bekijken we samen wat we concreet kunnen doen in de provincie Limburg om blinde vlekken in bibliotheken, scholen, tradities en publieke ruimten aan te pakken. Iedereen die interesse heeft, is welkom. 

Voor deze Kick-off werken we samen met 11 11 11-Limburg in het kader van de campagne Allemaal mensen, onderweg naar beter.

 

 

Inschrijven (gratis maar verplicht) via https://www.dekoloniseer.be/nl/inschrijven-kick-21-oktober-hasselt

Wie inschrijft kan mee een broodje eten op de middag.

 

Alle info en volledig programma: https://www.dekoloniseer.be/nl/kick-limburg-campagne-dekoloniseer-21-oktober-2017 

Deel ook het FB-evenement op  https://www.facebook.com/events/125564191433362/

 

 
 

#handinhand

Volg ons op Facebook

Steun ons

Je kan onze werking steunen door een gift op rekeningnummer BE39 0000 0001 1619 / BPOT BE B1 van Hand in Hand tegen racisme vzw. Vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest.

 
 

Uitschrijven | Inschrijven |
Geen bulk-mail meer ontvangen van Hand in Hand vzw

info@anti-racisme.be

Grote Steenweg 91
2600 Berchem-Antwerpen
Belgiƫ

 

Hand in Hand vzw logo