E-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

 

 december  2016

Kick-off campagne "Dekoloniseer de (lokale) samenleving"

 

Campagne "Dekoloniseer de lokale samenleving" van Hand in Hand tegen racisme vzw

 

Regionale Kick-off te Gent op zaterdagvoormiddag 14 januari.

Met gastspreker Mathieu Charles (Belgian Renaissance)

14 januari 2017 start Hand in Hand met een campagne "Dekoloniseer de lokale samenleving".

Vorige eeuw werden door de dekolonisatie de ex-kolonies zelfstandige en onafhankelijke staten met volle rechten op het internationale forum. Vandaag moeten we ervoor zorgen dat iedereen als volwaardige burger erkend wordt. Met ieder zijn/haar inbreng, van welke afkomst dan ook.

Voel je je hierdoor aangesproken? Wil je ten gronde iets doen aan racisme en de discriminatie van mensen met een migratie-achtergrond in deze samenleving? Dan is deze Regionale Kick-Off in Gent een must als je mee wil werken aan de campagne!

Je komt er andere vrijwilligers tegen die de handen uit de mouwen willen steken.

Mathieu Charles, medeoprichter Belgian Renaissance (collectief ter verbetering van de positie van de Afrikaanse/zwarte diaspora), geeft een inleiding over het thema "dekolonisatie". Na een korte toelichting bij de campagne, bekijken we samen wat we concreet kunnen doen in Gent op de actieterreinen bibliotheken, scholen, tradities en publieke ruimte.

Je leert er waarom campagne voeren hierover belangrijk is en hoe je hieraan als vrijwilliger kan meewerken. Na 14 januari heeft de term "dekoloniseren" geen geheimen meer voor jou en sta je trappelen om in Gent en/of elders actie te voeren. Voorkennis is absoluut niet vereist. Alleen een dosis empathie en actiebereidheid.

Ben je nog niet helemaal overtuigd van het belang van dekolonisatie, neem dan een kijkje op https://www.youtube.com/watch?v=ojwraY1vZhk en luister naar Slam Poet Seckou Ouologuem.

In de maanden daarna komen we ook in andere steden, alvast in Mechelen (25 maart) en Leuven (mei). Meer info over de inhoud van de campagne op http://www.anti-racisme.be.

PRAKTISCH

Programma

  • 9u30 Deuren open
  • 10u Welkom en campagnetoelichting
  • 10u20 Mathieu Charles over de noodzaak aan dekolonisatie
  • 10u50 Labo vzw over de historiek van acties in Gent
  • 11u Toelichting bij de werking van Hand in Hand-Gent
  • 11u 10 Pauze
  • 11u25 Interactieve actiemethodiek
  • 11u40 Werkgroepen over acties op de vier terreinen (bibliotheken, scholen, publieke ruimte, tradities).
  • 13u Einde en hapje

Plaats: FEWA Nepali Restaurant, Koningin Maria Hendrikaplein 9 te 9000 Gent (= plein voor het St. Pietersstation).

Toegang is gratis (inclusief drank en hapje 's middags) maar inschrijven vooraf verplicht via www.anti-racisme.be (http://www.anti-racisme.be/nl/inschrijving-kick-gent-1412017) wegens maximum aantal plaatsen.

Organisatie: Hand in Hand tegen racisme vzw, met de steun van Labo vzw en Hand in Hand Gent, www.anti-racisme.be, info@anti-racisme.be, Grote Steenweg 91, 2600 Berchem, 03 281 15 05

 
 
 

Waarom Hand in Hand je steun verdient

 

Beste Mevrouw, Mijnheer,

Met de verkiezing van Donald Trump in de Verenigde Staten vergroot het lijstje van regeringsleiders die het niet zo nauw nemen met mensenrechten en met het principe dat we allen gelijkwaardig zijn. Bovendien zijn weer vele mensen ontvankelijk voor een discours dat vertrekt van de superioriteit van de ene bevolkingsgroep boven de andere. Ook in Vlaanderen gaan er terug stemmen op om het Vlaams Belang te betrekken in bestuursakkoorden. Deze trends zetten het samenleven in onze superdiverse samenleving nog meer onder druk.

Lees verder

 

#handinhand

Volg ons op Facebook

 

Steun ons

Je kan onze werking steunen door een gift op rekeningnummer BE39 0000 0001 1619 / BPOT BE B1 van Hand in Hand tegen racisme vzw. Vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest.

 
 

Uitschrijven | Inschrijven |
Geen bulk-mail meer ontvangen van Hand in Hand vzw

info@anti-racisme.be

 

Grote Steenweg 91
2600 Berchem-Antwerpen
België

 

Hand in Hand vzw logo