E-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

 

november  2016

Pietenpact - Studiedag - Quiz - Verslag trefdag

 

Studiedag "Actief pluralisme in het onderwijs" 26 november

 

Steeds meer secundaire scholen kiezen voor een actief pluralistische visie op diversiteit. Bij de concrete uitwerking van deze visie staat men onder andere stil bij de (levensbeschouwelijke) verschillen onder leerlingen, en zoekt men naar manieren om leerlingen zich ‘thuis’ te doen voelen op school. Vaak doen ze dat met duidelijk zichtbare, concrete acties. Op deze studiedag willen we directieleden, leerkrachten en ouders stimuleren om ook oog te hebben voor meer latente factoren die een negatieve impact hebben op de identiteitsontwikkeling van jongeren. Neokoloniaal studiemateriaal is hier een voorbeeld van.

Lees verder

 
 

Filmquiz Hand in Hand Gent - 25 november

 

Filmquiz ten voordele van Hand-in-Hand Gent (met fantastische prijzen, lekkere hapjes, alle sterren van Hollywood en nog veel meer ...)

Vrijdag 25/11/2016 Vanaf 19:30 (deuren openen om 19:00)

In LDC Wibier Antwerpsesteenweg 768 9040 Sint-Amandsberg

Een leuke en spannende quiz, ten voordele van een project van hand-in-hand voor vluchtelingskinderen.

Groepen van max. 4 spelers: 20€ /groep Inschrijven kan via mail: filmquiz2016@hotmail.com Vergeet niet bij inschrijving de naam van uw groep en van de spelers te vermelden.

 

 
 

Verslag Trefdag "Dekoloniseer de lokale samenleving"

 

Op 8 oktober hadden we een boeiende trefdag ter voorbereiding van onze campagne "dekoloniseer de lokale samenleving". Meryem Kanmaz was de perfecte moderator en de aanwezige sprekers gaven een bijzonder interessante invulling van het begrip "dekolonisatie van de Geest". Het geheel werd schitterend ingeleid door Slam Poet Seckou Ouoleguem.

Lees verder

 
 

Zwart als roet of door roet?

 

Ongetwijfeld volgde u de voorbije week ook met enige verbazing de hevige discussies over het zogenaamde Pietenpact, een intentieverklaring van enkele belangrijke maatschappelijke organisaties en bedrijven. Hand in Hand was geen initiatiefnemer maar als antiracistische beweging kunnen we dit wel ondersteunen (zie http://www.deburen.eu/nl/nieuws-opinie/detail/deburen-stelt-pietenpact-voor ). Het pact zegt immers alleen "Het uitgangspunt is dat we Sinterklaas vieren zonder raciale stereotyperingen. Voor de rest is de invulling van het feest vrij: de Sint kiest lekker zelf of hij zonder of met pieten - roetveegpieten, regenboogpieten, ongeschminkte pieten - jong en oud komt verblijden."

Lees verder

 
 
 
 
 
 
 
 

#handinhand

Volg ons op Facebook

 

Steun ons

Je kan onze werking steunen door een gift op rekeningnummer BE39 0000 0001 1619 / BPOT BE B1 van Hand in Hand tegen racisme vzw. Vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest.

 
 

Uitschrijven | Inschrijven |
Geen bulk-mail meer ontvangen van Hand in Hand vzw

info@anti-racisme.be

 

Grote Steenweg 91
2600 Berchem-Antwerpen
Belgiƫ

 

Hand in Hand vzw logo