Boekvoorstelling Dalilla Hermans. Met o.a. Coely en Kamal Kharmach

Dalilla Hermans schreef in 2014 een open brief over racisme die viraal ging. Sindsdien verdiept ze zich in het thema en is ze een veelgevraagd spreker en opiniemaker als het gaat over racisme, identiteit en gelijke kansen. Het moederschap maakte het vraagstuk racisme en hoe we hier als maatschappij een antwoord kunnen op bieden enkel dwingender.

Op 19 mei zal haar boek in de boekhandel liggen. In Brief aan Cooper en de wereld richt ze zich tot haar oudste zoon en vertelt ze op een beklijvende manier haar levensverhaal, hoe ze werd geadopteerd uit Rwanda toen ze twee was en over de manier waarop ‘kleur’ haar leven meer bepaald dan ze lief is. Het boek wordt uitgegeven bij Manteau.

Dalilla werd in 1986 in Rwanda geboren, maar groeide op in een klein dorpje in de Kempen, waar ze een van de eersten met een andere huidskleur was. Dat bracht nogal wat uitdagingen met zich mee: Dalilla werd betutteld door zogenaamde progressieve Vlamingen en uitgespuwd door racistische Vlamingen. Maar ze was ook geliefd en werd gewaardeerd door veel meer anderen.

Brief aan Cooper en de wereld is een doodeerlijke zoektocht naar lessen die ze haar opgroeiende zoon móét meegeven, als persoon met een kleurtje in dit deel van de wereld. Een autobiografisch verhaal met een scherp maatschappijkritisch randje. Een boek dat ons een geweten wil schoppen en tegelijk hoopvol oplossingen aanreikt. Dalilla zou bovenal zichzelf niet zijn als er af en toe niet gelachen mag worden.

Meer info: http://www.wpg.be/evenement/boekvoorstelling-dalilla-hermans-met-o-a-coe...

 

 

Datum:
woensdag, 24 mei, 2017 - 20:00
Locatie:
Het paleis, theaterplaats, Antwerpen