20 tickets voor De Waarheidscommissie

Naar aanleiding van haar Trefdag geeft Hand in Hand tegen racisme vzw 20 tickets weg voor De Waarheidscommissie

 

We hebben nog 14 tickets weg te geven voor de voorstelling van “de Waarheidscommissie” van Action Zoo Humain in het Oud-Gerechtsgebouw in Antwerpen. (http://www.actionzoohumain.be/nl/event/18/de-waarheidscommissie)
 
De winnaars worden op 25 oktober getrokken uit de geldige inzendingen die ons vòòr 25 oktober 2016 via email  bereiken.
De inzenders zijn akkoord dat hun antwoorden worden gepubliceerd op de website van Hand in Hand.
De winnaars krijgen een gratis ticket voor de voorstelling van 28/10 om 20.30u.
Geldige inzendingen moeten op één van volgende vragen een zinvol antwoord insturen (naar info@anti-racisme.be). De vragen hebben betrekking op de campagne “Dekoloniseer de (lokale) samenleving”. Dus één antwoord op één van volgende vragen is voldoende.

  • Dekoloniseer de lokale bibliotheek: Geef 5 titels van boeken die niet mogen ontbreken in elke bibliotheek en voor de westerse mens een ander dan eurocentrisch wereldbeeld aanbieden.
  • Dekoloniseer de school: geef een voorbeeld van een bestaande activiteit op een bestaande school waaruit blijkt dat de school diversiteit waardeert en de kinderen (met en zonder migratieachtergrond) niet opzadelt met westers superioriteitsdenken.
  • Dekoloniseer de stad: Oostende plaatste een nieuw infobord aan het standbeeld van Leopold II (http://www.nieuwsblad.be/cnt/blefo_02468096). Maak zelf een betere tekst voor het monument.
  • Dekoloniseer de traditie: Geef een voorbeeld van een (nieuwe of bestaande of aangepaste) traditie die niet verdelend maar wel verbindend werkt.